• Moha a Facebookon
  • twitter
  • Rovat rss


Bacarobo Kupa a Trafóban, avagy kié lesz a leghülyébb robot?

Építs egy robotot, ami a világon semmi értelmes dologra nem alkalmas, és lehetőleg minél idiótább hatást keltsen. Ha kész a remekmű, indulhatsz a Trafó és a KIBU közös versenyén, a Bacarobo Kupán. •

kitchen budapest / verseny / feltaláló

2010.10.29.

írta/forrás
Gallai József

1. A robot működjön mechanikus meghajtással,
2. A robotnak ne legyen semmilyen hasznos funkciója,
3. A robotnak viccesnek kell lennie, nevettesse meg a közönséget.

Amennyiben robotunk mindhárom feltételnek megfelel, indulhatunk vele a Bacarobo Kupán, más néven hülyerobot-versenyen. A most vasárnap (október 31.) este a Trafóban megrendezésre kerülő verseny és performansz ötlete Japánban született és Tosa Nobumichi fejéből pattant ki. A felvonultatott gépek között lesz olyan, amelynek elsődleges funkciója a macskanyalogatás, de akad olyan, amely saját tükörképétől ijed meg vagy kiváló flamencotáncos. A szervező Kitchen Budapest és a Trafó célja kettős: egyrészt azt szeretnék, hogy a közönség jól érezze magát, másrészt jó lenne, ha ez a játék arra késztetné a robotok és a robotika elszánt híveit, hogy maguk is lelkesen készítsenek olyan robotokat, amelyeknek nem feltétlenül kell legyen praktikus tulajdonsága. Ennél magasztosabb célt nem is próbálnak belemagyarázni, maradnak inkább az önfeledt hülyéskedésnél.

A szeptember közepéig lezajlott előválogatás után 10 robot került be a döntőbe. A hazai indulókon kívül lengyel, spanyol, osztrák és olasz versenyzők részvételével zajló esemény győztesét a zsűri egy performanszba ágyazva választja ki a 10 fellépő robot közül. A viadal most először lépi át Japán határait, és Európában nálunk kerül megrendezésre elsőként. A versenyen személyesen ott lesz a mozgalom szülőatyja, Tosa Nobumichi is.

A japánok így nyomják:

Az esemény kurátora Nemes Attila, az est műsorvezetője és háziasszonya Bombera Krisztina.

Időpont: 2010. október 31., vasárnap, 20 h. Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza (Bp. IX., Liliom utca). Belépő: felnőtt 1200 Ft/ diák 1000 Ft.

Fotó

Y-generációTanár lett TanzániábanRomani Deisgn divatbemutató Szépművészeti MúzeumKendermajálisKalap és szaxiAz elegáns frissességDivat - 2011 nyárMenni vagy nem