• Moha a Facebookon
  • twitter
  • Rovat rss


Ösztöndíj kereső

Ösztöndij neve:

Erasmus Szabadegyetem indul március 20-án!

Idén 25 éves az Erasmus, ez alkalomból márciusban indul az Erasmus Szabadegyetem, ahol minden hónap harmadik keddjén érdekes előadásokat hallgathattok izgalmas előadóktól, a legkülönbözőbb területekről. Az előadók tehetséges fiatalok, akik fiatal koruk ellenére már komoly szakmai sikereket értek el, és a munkájuk érdekes részleteit osztják meg a hallgatósággal. •

Erasmus / ösztöndíj 

2012.03.06.

írta/forrás
mohaonline.hu

A rendezvénysorozat – melynek helyszíne a budapesti Kossuth Klub – mindenki számára nyitott és ingyenesen látogatható. A március 20-i nyitó alkalom egyik előadója Gyémánt Bálint dzsesszgitáros, aki a Norvég Zeneakadémia első magyar ösztöndíjas hallgatója volt, 2011-ben pedig Fonogram díjat kapott Bin Jip nevű formációjával, szenvedélye emellett a tanítás. A másik meghívott Bagó Ákos Károly fejlesztő mérnök, az UO írásfejlesztő toll feltalálója, aki 2008-ban Magyar Formatervezési Díjat nyert, 2009-ben pedig az Év Fiatal Vállalkozójának választották. A harmadik előadó Dobos Erzsébet, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal elnöke, aki diplomáját a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi karán szerezte 2002-ben, tanulmányait a hollandiai Hogeschool Brabant egyetemen eltöltött Erasmus ösztöndíj egészítette ki. Mindent tud a kereskedelemfejlesztésről, a kis- és középvállalkozások külpiaci értékesítésének javításáról, a gazdasági kapcsolatok építéséről, valamint a befektetés-ösztönzésről.

Ami közös bennük: érdekes dolgokkal foglalkoznak, szakmai elismertséget szereztek, és évekkel ezelőtt mind Erasmus ösztöndíjasok voltak.

A szervezők elsősorban fiatalokra, egyetemistákra számítanak a közönség soraiba, de a rendezvények mindenki számára nyitottak és ingyenesen látogathatók.

Április 17-én szintén izgalmas egyéniségek mutatkoznak be az Erasmus Szabadegyetem „katedráján”: Bakos Piroska, a 2011-es magyar EU elnökség szóvivője; és Haidegger Tamás villamosmérnök, aki robotizált sebészeti alkalmazásokat fejleszt, és a BME 24 órás nemzetközi programozóversenyének megalapítója.

Május 15-én Kónya Viktória molekuláris biológustól az asztma és az allergia sejtszintű mechanizmusairól, Véri Dániel György művészettörténésztől pedig a párizsi street artról hallhatnak majd előadásokat az érdeklődők.


További időpontok: minden hónap harmadik keddjén,18 órától (kivéve szeptemberben)

Tavaszi szemeszter: 2012. március 20. | április 17. | május 15.
Őszi szemeszter: 2012. szeptember 28. (a Kutatók Éjszakája részeként) | október 16. | november 20.

Tehát még egyszer: március 20-án, este 6-tól a Kossuth Klubban Erasmus Szabadegyetem.

A rendezvényre regisztrálj időben a www.erasmusszabadegyetem.hu oldalon.

További info: http://www.facebook.com/Erasmus.osztondijjal.Europaban
 

Fotó

Career power bitchKendermajálisVOLT fesztivál egy pop9 szemévelA város szuperhőseiZSKF Gólyatábor CsopakBelépőAz új szépségideál az androgünKülker Gólyatábor 2011. Balatonlelle