• Moha a Facebookon
  • twitter
  • Rovat rss


Ezt hallgattuk idén – TOP 12’12

Nem megbízható információk szerint a rádióban, a fesztiválokon, bevásárlás közben a hangszórókból vagy a házibulikban ezt a 12 dalt hallhattuk idén a legtöbbet. 2012-es popzenei almanach. •

top10 / toplista / zene

2012.12.31.

írta/forrás
pglet

12. Coldplay: Paradise

Az év első felében berobbant slágert minden tisztességes rádió legalább hússzor lenyomta naponta. A Paradise soundtrackes másodvirágzását decemberre várhatjuk, a Pi élete című film december 20-án debütált a mozikban.

11. Bruno Mars: Locked out of heaven

Bruno Mars friss albumának sikere talán még az előzőét is túlszárnyalhatja. Amerikában éppen most annyira menő, hogy ő volt az egyik fellépője a Victoria's Secret Fashion show-nak is, ahol többek között Palvin Barbarával kokketálhatott egy kicsit.

10. Lykke Li: I follow rivers

Szinte érthetetlen, hogy a svéd származású Lykke Li slágere másfél-két éves csúszással hogyan lett itthon, szinte már a semmiből újra megasláger. Mindegy is, a szilveszteri bulin tuti szólni fog!

9. Jamie Woon: Shoulda

Szintén érthetetlen, hogy a britek nagy reménységének slágere másfél-két éves csúszással hogyan lett itthon, szinte már a semmiből újra megasláger. Mindegy is, a szilveszteri bulin tuti szólni fog!

8. Adele: Skyfall

A Golden Eye mellett talán az egyetlen James Bond dal, amit saját jogon is szívesen hallgatunk. A Skyfall mindenképp az év díva dala.

7. Rihanna: Diamonds

Beyoncé szülési szabadsága és Lady Gaga slágermentes éve miatt egyértelműen Rihanna nyeri az év popkirálynője címet. Igazán szerethető volt a paralimpia záróünnepségén a Coldplay-el közös produkcióban, szeptemberben megjelent új albumáról viszont a Diamonds-ot hallhattuk legtöbbet.

6. Lana del Rey: Born to Die

A Vouge, az Interview, a Rolling Stone vagy épp a GQ magazinos címlapoknak és a H&M plakátoknak köszönhetően nem volt nap, hogy ne jött volna velünk szembe az arca. Karaktere sokakat kifejezetten irritál, de rajongói talán még többen vannak. A megszámlálhatatlan tévés fellépés és zenei díj mindenesetre azt jelzi: 2012 az ő éve volt.

5. Bermuda: Monte Carlo

Az év legtöbbet hallgatott magyar nyelvű dala tutira a Monte Carlo, ráadásul az idei Cool list is helyezettek nélkül maradt volna, ha nem készül el a hozzá forgatott videó.

4. Asaf Avidan: One day

A Sky and Sand óta talán ez a legütősebb Berlin-himnusz, melyben az alkoholmámorban tomboló fiatalok arról merengenek, mi lesz, ha egyszer megöregszenek. A One day annyira menő, hogy még egy hazai kertévés tehetségkutató falán is át tudott törni.

3. Avicii: Levels

A nyári túladagolás után megpróbáltuk elfelejteni, a listáról azonban mégsem hiányozhat.

2. Gotye: Somebody I used to know

Nyáron még aligha gondoltuk, hogy az év legnagyobb slágere nem a Somebody I used to know lesz. Gotye mindenesetre feliratkozott az A listás zenészek táborába, a dal pedig begyűjtött 361 millió klikket a Youtube-on, és a paródiákat még bele sem számoltuk.

1. Psy: Gangnam style

Tavaly még senki sem gondolta volna, hogy egy tök ismeretlen dél-koreai muksó lépi át először az 1 milliárdos nézettségi álomhatárt a Youtube-on. Az elmúlt hónapokban mindenki Gangnambe nyomta, utoljára talán Heidi Klumnak volt egy vicessebbnek mondható próbálkozása,  de aki jót akar, már inkább ne süsse el. Psy azonban vitathatatlanul megérdemli az első helyet.

Fotó

Pont Ott Parti - ArcokRomani Deisgn divatbemutató Szépművészeti MúzeumELTE-ÁJK Gólyatábor 2011 GyöngyösPaintballAntwoord a Sound legbetegebb koncertjeVOLT fesztivál egy pop9 szemévelHarmadik típusú fesztiválnyárRomani Divatbemutató szeptember 21.