• Moha a Facebookon
  • twitter
  • Rovat rss


A Faun Project limitált hat darabos kollekciója, az Orion

A PUMA SOCIAL felkérte az egyedi longboardjairól ismert Faun Projectet, hogy tervezzen meg és készítsen el egy 6 darabos egyedi kollekciót. A kollaboráció Az Éjszaka Bajnokai kampány keretén belül valósult meg, ami több hónapos aktivitás elsősorban Budapesten. Az Orion darabjanak grafikai világát az illúzió térgeometria és a dazzle camouflage inspirálta, az éjszaka fényeit idéző neon színekben jelennek meg. •

művészet / underground

2012.11.23.

írta/forrás
mohaonline.hu

A négy kreatív fiatalból álló Faun Project manufaktúraként működik, egyedi deszkáik aprólékos munkával kézzel készülnek nyers juharfából és bambuszból, majd különleges grafikákkal egészülnek ki a különböző formákon. Nagy hangsúlyt fektetnek a tradícionális famegmunkálási technikák tökéletesítésére, miközben az új anyagok felhasználását és kutatását is fontosnak tartják. Egy-egy deszka elkészítése során minden munkafolyamat magán viseli a kezünk nyomát, legyen szó a gondosan kiválogatott faanyagról vagy akár a deszkára kerülő grafikáról. Különösen fontosnak tartják a választás szabadságát, így a klasszikus deszkák mellett folyamatosan kísérleteznek újabb és újabb formák létrehozásával. 

Faun Project for Puma Social - Making of from Az Éjszaka Bajnokai on Vimeo.

 

A Faun Project csapata: Fenyvesi Zsófi a.k.a Miss Margrin (graphic art/design), Trellay Levente (graphic art/formatervezés), Somoskői Gábor (fotó/design) és Gelencsér Zoltán (formatervezés/gyártás).

Mindannyian fontosnak tartják, hogy longboardjaiknak saját története és személyisége legyen, és megadhassák a szabadság érzését azoknak, akik deszkáikat választják. Ars poetikájuk is ezt igazolja:
“A flow érzése a szabadság jele. A flow azonban mégsem tudatos cselekvés, hanem inkább olyan tudatállapot, amelyben hagyjuk, hogy megtörténjen. Tudatosságunk megzavarhatja a flow-t. Mihelyt eltávolítjuk az akadályokat, felismerhetjük amikor bekövetkezik. Ehhez mindig szükséges a pillanatban való jelenlét. Ha a múltban élünk, vagy a jövőben, nem éljük át a tevékenység örömét. Tanuljuk meg szeretni a jelent, mondj igen-t rá, bármi legyen is az, és értékeld az élet szépségét, bárhol is vagy.”

Faun Project: http://www.facebook.com/pages/FAUN-project/130992166979924
Az Éjszaka Bajnokai: http://www.facebook.com/azejszakabajnokai

Fotó

Több technót a ParlamentbeVOLT fesztivál egy pop9 szemévelPaintballDIY - Így készült a 3D MOHA logóMenni vagy nemZSKF Gólyatábor CsopakPont Ott Parti - ArcokBetyárdűlő